Chippen

Kat Chippen

In de Kattensalon kan uw kat ook gechipt worden, omdat het niet lang meer duurt voor het wettelijk verplicht zal worden iedere kat te chippen en te registreren, is het verstandig om hier niet langer mee te wachten. Het chippen kan na de trimbeurt gedaan worden, maar er kan ook zonder trimmen een afspraak voor gemaakt worden.

 

De registratiechip zorgt ervoor dat je kat makkelijk weer bij je terugkomt als deze door omstandigheden niet de weg naar huis weet te vinden. De chip kan met een reader worden uitgelezen en de code die dan in beeld komt wordt gekoppeld aan uw adresgegevens.

 

De Kattensalon zorgt voor deze registratie, maar belangrijk is dat je de gegevens zelf up-to-date houdt, bij verhuizing of een nieuw telefoonnummer, dit kan eenvoudig online worden aangepast.

 

Veel mensen die hun kat niet buiten laten vinden het niet nodig om de kat te chippen. Maar juist een binnenkat, die per ongeluk ontsnapt en niet gewend is op straat te leven, heeft er veel aan om gechipt te zijn. Bedenk ook dat als je dier gewond binnen wordt gebracht bij een dierenkliniek, dat het fijn is dat je dan zo snel mogelijk op de hoogte kan worden gebracht. De registratiechip zal hiervoor zorgen. Iedere dierenkliniek heeft een reader om de registratiecode uit te lezen.

Hoe werkt het chippen

Je  houdt je kat zelf vast en je kat wordt afgeleid met iets lekkers als de chip wordt gezet, dit gebeurt met een  injectienaald. De chip is net zo groot als een rijstkorrel.

De chip wordt geplaatst tussen de schouderbladen, zodat hij door een kattenluik of voerbak die met de chip geopend wordt goed gelezen kan worden.

Het is een handeling die niet meer dan 30 seconden duurt, de registratie kost meer tijd, maar is net zo belangrijk. Deze registratie doen wij dus voor je.

Kosten