Konijnen trimmen

Ook konijnen en cavia’s kunnen om verschillende redenen vachtverzorging nodig hebben, zoals konijnen en cavia’s met lange haren en een dikke vacht. Lange haren en dikke plukken kunnen enorm in de weg zitten voor de dieren, hierdoor kunnen ze zichzelf niet goed wassen en de ontlasting kan in de vacht blijven hangen. Ook kunnen de dieren dan niet bij de blindedarmkeutels en kunnen deze niet opeten, wat cruciaal voor de gezondheid van het dier is. Wanneer het ‘s zomers erg warm is kunnen dieren hier ook sneller last van krijgen.


Daarnaast wordt het voor de eigenaar met borstelen en kammen steeds moeilijker bij te houden en kan de vacht gaan vervilten. Dit zijn allemaal oorzaken waarom het dier getrimd moet worden. Als dit wordt verwaarloosd kunnen er diverse gezondheidsproblemen ontstaan.


Door de rust, tijd en ervaring kan het dier bij de Kattensalon zonder narcose getrimd worden. Jij, als baasje, krijgt ook voorlichting over het zelf bijhouden van de vacht en adviezen over hoe vaak het dier getrimd dient te worden. Dit is een passend advies op maat per dier, omdat de vachten erg kunnen verschillen van elkaar.


Konijnen en cavia’s zijn zeer stressgevoelig, daarom probeer ik het dier nooit langer dan 45-60 minuten op tafel te hebben voor het welzijn van het dier. Als het nodig is zullen we de verzorging tijdens een nieuwe afspraak afronden.