Katten trimmen

Wat doen we tijdens een trimbeurt?

Iedere kat is uniek, net als de wensen van de eigenaar, dus wat er per trimbeurt wordt geboden hangt af van de wensen van de eigenaar en het allerbelangrijkste het bevorderen van het welzijn van de kat. Het gebeurt veel dat een eigenaar de verzorging zelf niet kan bieden, daarom doen wij het graag voor jou!

Waarom is het nodig om een kat te trimmen?

Er zijn meerdere redenen waarom een kat baat kan hebben bij extra vachtverzorging. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een kat met overgewicht kan bepaalde gebieden van zijn vacht niet goed bereiken, denk aan de buik en achterhand van de kat;
  • Een kat met gebitsproblemen en/of ziektes kunnen ervoor zorgen dat een kat vachtproblemen heeft;
  • Senioren katten krijgen vaak last van artrose, dit beperkt ze in de verzorging van de vacht. Op lange termijn zorgt dit voor klitten of zelfs vervilting van de vacht, wat zeer pijnlijk is voor de kat.

gebitsproblemen en verschillende ziektes kunnen oorzaken zijn van vachtproblemen. Hierbij kunnen wij ondersteuning bieden.

 

 

Vervilting

Kat met vilt

Vervilting betekent dat een grote hoeveelheid haar tegen de huid aan een klit is gaan vormen en dit kan uitbreiden over het hele lichaam van de kat. Door vervilting krijgt de huid onvoldoende zuurstof en kunnen er onder andere huidontstekingen ontstaan. Een aantal keer per jaar hulp bij de vachtverzorging, voorkomt deze problemen. Je zal merken dat je kat beter in zijn vel zit! Want klitten en vervilting doen de kat veel pijn. 

 

Wij kunnen de kat hierbij helpen door zijn vacht te scheren, de vacht groeit daarna weer goed aan. Om dit voor de volgende keer te voorkomen, kunnen wij ook advies geven over het bijhouden van de vacht!

We ontvangen je graag in De Kattensalon met je kat voor verdere voorlichting en ondersteuning

Katten worden getrimd door Sonja of Leonie, bij het plannen van een afspraak wordt dit aangegeven. Bij vakantie of ziekte proberen we elkaar zo veel mogelijk te vervangen.

Met onze kennis en ervaring vullen we elkaar aan en delen we dit graag met je tijdens het trimmen.

In De Kattensalon behandelen we alle katten zonder narcose. In zeer uitzonderlijke gevallen is een kat niet te behandelen, dan zullen wij in overleg met de dierenarts naar een oplossing zoeken. Voor de vervolgbehandelingen kunnen wij ook als kattengedragstherapeut een training inzetten. Het resultaat hiervan maakt trimmen zonder narcose in de toekomst mogelijk.

De koffie staat klaar voor je!